About Me


Alhamdulillah,nama yang diberi adalah Siti Fatirah Binti Ramli.Masih lagi menuntut di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.Merupakan pelajar dalam bidang Aerospace Engineering.Andai punya doa dan restu dari ma dan abah,ingin rasanya diri ini menjadi seorang pejuang agama yang tidak kenal erti penat dan lelah.Mengimpikan sebuah keluarga yang bahagia insyaALLAH satu hari nanti.Dalam iringan doa agar dikurniakan pendamping yang mampu memandu diri yang hina ini kejalan yang diredaiNYA..(^^)

Anugerah Terindah Dari Allah




Alhamdulillah kerana mempunyai sebuah keluarga yang bahagia.
Along yang banyak mengajar Fatirah erti hidup
Izham Farhan jantung hati Fatirah yang menjadi kawan dan teman
Semoga diberkati oleh ALLAH.

Blog Archive

Wednesday, 14 November 2012

.....CATATAN KEMBARAKU.....

Assalamualaikum

Lama sangat rasanya tak menulis dalam blog nie.Semuanya gara-gara sibuk dengan aktiviti-aktiviti di UIA.
Antaranya
-pgram bersama anak-anak orang asli (JASA)
-28,29,30 sept: :FASStrain V anjuran ASA EXPLORE 
-30 sept-13 oct : Convest 12 IIUM
-9,10,11 nov : KEM I-YOUTH 2012 (INSPIRE)

Seperti biasa,nie ade sedikit kenangan yang tercoret sepanjang semua aktiviti berlangsung


PROGRAM JASA BERSAMA ANAK-ANAK ORANG ASLI SK PUTRA





 FASSTRAIN V
SK KINRARA PUCHONG
ASA EXPLORE TRAINING AND CONSULTANCY
28,29,30 SEPT 2012











CONVEST 12 
IIUM GOMBAK
30 SEPT-13 OCT 2012















KEM I-YOUTH 2012
INSPIRE CLUB 
IIUM GOMBAK
9,10,11 NOV 2012
\












alhamdulillah.syukur pada ALLAH...semua program berjalan lancar.Semoga pengalaman yang Fatirah kuitp di setiap program yang berlainan dapat Fatirah aplikasikan dalam kehidupan seharian.Banyak suka duka yang terakam dalam semua program.Tapi itulah yang mengajar Fatirah erti hidup.Hidup tidak selalunya indah,pasti ada ombak dan badai yang bakal melanda.Yang penting,sabar dan terus bersabar.

Seronok dapat berkerja dan berjumpa dengan orang-orang hebat di setiap program yang Fatirah sertai,Satu persatu Fatirah pelajari tentang bermacam-macam perkara.

Semoga ukhuwah yang kami bina sesama kami kekal selamanya.
Pertemuan semuanya kerana ALLAH.
Ukhuwah yang dijalin kerana ALLAH
Rindu yang disulam semuanya kerana ALLAH
Kasih Sayang yang dibajai semuanya kerana ALLAH
Setiap yang dilalukan semuanya kerana ALLAH.

Kuberdoa moga ALLAH reda dan sentiasa meletakkan kami semua dalam lindungan rahmatnya.InsyaALLAH,umur panjang,kita pasti berjumpa lagi.Semoga setiap saat kita bersama ketika program takkan pernah luput diingatan.

Salah silap Fatirah darii ujung rambut sampai ujung kaki,mohon dimaafkan.Fatirah hanya manusia biasa yang punya kelemahan diri.Kerana manusia itu sendiri tidak sempurna sifatnya,

Terima kasih untuk sebuah kenangan..
Pasti catatan kembara FAtirah akan lebih berwarna warni dengan kehadiran kalian semua yang mewarnai setiap saat hidup Fatirah.. 

(^^)

Nah,Fatirah tinggalkan kalian semua dengan lagu dr edcoustic..Sebiru Hari Ini.



Terima kasih semua..

aSSALAMUALAIKUM


SFR
14 NOV 2012
RABU
KULIYYAH OF ENGINEERING
IIUM GOMBAK

Monday, 1 October 2012

IIUM CONVEST 12 (^^)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.selesai sudah FASSTRAIN V edisi kelima dan untuk post kali nie,Fatirah nak share tentang IIUM CONVOCATION FIESTA 2012..
Syukur ke hadrat Ilahi kerana Fatirah telah diterima menjadi sebahagiaan keluarga besar Convest Commitee.Fatirah ditempatkan di bawah MASS MEDIA..Seronok dan havoc sgt keluarga MM kami.

Untuk hari pertama,pagi tadi pada jam 8.30pg de opening ceremony dekat main audi engin which is my kuliyyah building.Fatirah sempat tengok sekejap sebelum bergerak ke OR kami untuk meeting dengan semua MM tentang pelaksanaan CONVEST.
Tugas kami bakal bermula,telah bermula.

(^^)

Sama seperti post lepas,Fatirah akan upload gmba juga..cm Yuna ckp 
"Di setiap gambar ade cerita"

ok..

Jom kita mengembara bersama-sama wahai sahabatku..




tadaa,,,nie la semua maskot 9 subpgram y diadakan sempena convest
comel kn
adorable..



nie die...
org2 kuat convest 12
central mainboard..
meet head MM kami
ADIB
y atas skali no 7 dr kanan..
our asstnt head
AMIN
y baris 2 no 8 dr kanan
HAIQAL
y baris 3 no 1 dr kanan

mereka nie hebat...respect sgt2...

(^^)




basicly de 9 subprogrammes utk convest 12 kali nie..

1.chocolate fair
2.explorace
3.grand marriage
4.youth conference
5.intelectual discourse
6.konsert nusantara
7.international women convention
8.IIUM wonderland
9.War Theater

silalah berkunjung jika berkelapangan..semua pgram sgt2 best...excited la pulak Fatirah nie..haha

btw..
de lagi STABAZ kt CONVEST HILL


ok lah..tgoklah...

dkat bawah setiap gmba de link..
utk maklumat lanjut..
klik je link kt bwah gmba2 tue...
ok?

(^^)

GRAND MARRIAGE
-http://www.facebook.com/GrandMarriage2012

INTELLECTUAL DISCOURSE
http://www.facebook.com/IntellectualDiscourse

 KONSERT NUSANTARA
WOMEN CONFERENCE
http://www.facebook.com/iwc.convest12

 IIUM WONDERLAND
 YOUTH CONFERENCE

 EXPLORACE

 CHOCOLATE FAIR
 CONVOCATION DAY
(^^)
WAR THEATRE


byk kan pgram?
tepuk dada,tanye selera..
pilihla nk pegi y mane2 pun..
y pasti semua seronok..

jemputlah dtg ke IIUM untuk memeriahkan IIUM CONVOCATION FIESTA 2012 

(^^)


Wassalam
SFR
011012
12:23AM
Student Lounge
Mahallah Halimah
IIUM Gombak..